fredag9 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

Stockholm skär ner på jämställdhetsutbildning

Publicerad: 17 juli 2018, 15:07

RÄTTAD. Metoo till trots. Stockholms läns landsting drar ner på jämställdhetsutbildning för chefer inom vården.

Ämnen i artikeln:

MetooStockholms läns landsting

Det sker genom att budgeten för utbildningen minskas och därmed blir utbildningsplatserna färre, rapporterar Svt Nyheter i Stockholm och Läkartidningen.

Oppositionslandstingsråd i landstinget, Dag Larsson (S), refererar i SVT till metoo-diskussionerna, framhåller vikten av en jämställd sjukvård och beskriver det som ”en korkad besparing”.

I Läkartidningen uttrycker flera representanter för Läkarförbundet besvikelse och missnöje med nedskärningen.

– Allt förändringsarbete börjar med ledarskapet. Och där har cheferna en väldigt viktig roll. Och vi tycker att jämställdhetsarbetet måste ingå i det ordinarie verksamhetsutvecklings- och förbättringsarbetet, säger Susanne Bergenbrant Glas, ordförande för Sveriges kvinnliga läkares förening, till Läkartidningen.

Peter Carpelan (M), personallandstingsråd, säger till Svt att jämställdhetsutbildningen kommer att vara kvar men ”i en ny form” där landstingsdirektören kommer att ansvara för utformningen.

– Om det visar sig att det behövs mer pengar och ytterligare förändringar så kommer vi att ordna det, säger Peter Carpelan (M) till Svt.

Rättelse. I en tidigare version uppgavs hur många miljoner utbildningen kostat tidigare och hur mycket den minskats med. Siffrorna var inte korrekta och har tagits bort.

SUSANNA PAGELS

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev