torsdag30 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

Stockholms landstingsdirektör får gå

Publicerad: 21 november 2018, 10:06

Foto: Fredrik Persson

TEXTEN ÄR UPPDATERAD Landstingsdirektören i Stockholm Malin Frenning lämnar sin post vid årsskiftet.

Ämnen i artikeln:

Stockholms läns landsting

Det är i samband med att Stockholms läns landsting ombildas till region vid årsskiftet som Malin Frenning får lämna posten som landstingsdirektör. Istället föreslås landstingsstyrelsen utse Carina Lundberg Uudelepp som Region Stockholms första regiondirektör. Det meddelar Moderaterna i Stockholms läns landsting i ett pressmeddelande.

Enligt uppgifter till Dagens Medicin finns en önskan att mer ska hända med en ny direktör.

Malin Frenning tillträdde posten som landstingsdirektör den 1 december 2016. Hennes bakgrund sedan tidigare är från näringslivet – hon har haft olika poster på Telia, bland annat som vd för Telia Sverige. 2011, då hon var bredbandschef på Teliasonera, utsågs hon av Veckans Affärer till Näringslivets mäktigaste kvinna. På Dagens Medicins maktlista hamnade hon på plats 51-100 i årets rankning.

Ett av Malin Frennings uppdrag har varit att effektivisera landstingets organisation. Det omfattande arbetet har förväntats minska byråkrati och så småningom spara två miljarder kronor om året.

– Att leda förändringsarbeten, vända på alla stenar och hitta smartare sätt att jobba är något som jag är bra på. Det där är normal vardag för mig. Det är därför jag har kommit hit, sa Malin Frenning till Dagens Medicin i mars 2017.

Tidigare i somras meddelande Stockholms hälso- och sjukvårdsdirektör Barbro Naroskyin att hon kommer att avgå vid årsskiftet. Därmed sker byten på två tunga poster i Stockholm.

Relaterat material

Landstingsdirektör i Karolinskas styrelse inte förenligt med lagen

Hon vill få fart på sjukvårdens digitala resa

Hon blir landstingsdirektör i Stockholm

LINDA BERGLUND OCH SARA HEYMAN

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev