fredag3 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

Stockholms sjukvård får 250 miljoner extra

Publicerad: 18 juli 2006, 13:49

Stockholms läns landstings politiska ledning har beslutat skjuta till 250 miljoner kronor för hälso- och sjukvården i länet, utöver redan budgeterade anslag. Oppositionen menar att det handlar om att sopa igen spåren av en illa fungerande sjukvårdspolitik.


Den s-ledda ledningen i Stockholms läns landsting, understödd av vänster- och miljöpartiet vill tillföra länets hälso- och sjukvård drygt 250 miljoner kronor. Huvuddelen av pengarna, 175 miljoner kronor, ska gå till akutsjukhusen, framförallt för att se till att resurser finns för att möta det ökande antalet patientbesök hittills i år. 70 miljoner ska användas för att säkra uppfyllandet av vårdgarantin, främst då vad gäller ortopedin.

- Akutsjukhusens situation kräver ett ordentligt tillskott och genom landstingets starka ekonomi finns resurser att ta i anspråk. Vad gäller vårdgarantin så är den ett löfte till medborgarna om att alla ska få vård inom rimlig tid, säger Ingela Nylund Watz (s), landstingsstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

Den borgerliga oppositionen ger inte mycket för majoritetens utspel.  - De har haft fyra år på sig att ordna sjukvården för de svårast sjuka i länet. Nu är det två månader kvar till valet och plötsligt ska allt rättas till. Jag upplever att den politiska ledningen i landstinget börjar bli desperata inför den debatt de kommer att få i valrörelsen, säger oppositionslandstingsrådet Christer Wennerholm (m).

Tilläggsanslaget som socialdemokrater, vänster- och miljöpartister nu beslutat om, finansieras genom att landstingets prognostiserade överskott på cirka 850 miljoner kronor skrivs ner med de 250 miljoner kronor som förslaget handlar om.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev