Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

Strandhäll behåller Wikströms stab

Publicerad: 7 augusti 2017, 13:10

Socialminister Annika Strandhäll (S) tar över hela staben på sjukvårdsområdet från tidigare sjukvårdsminister Gabriel Wikström (S).


Ämnen i artikeln:

Annika StrandhällGabriel Wikström

Redan i förra veckan stod det klart att Agneta Karlsson blir kvar som statssekreterare på socialdepartementet med ansvar för sjukvård, folkhälsa och idrott. Hon blir en av socialminister Annika Strandhälls två statssekreterare när hon nu har övertagit hela det område som avgångne Gabriel Wikström ansvarade för. Annika Strandhälls tidigare statssekreterare Therese Svanström Andersson blir också kvar med ansvar för socialförsäkringsfrågor och interna departementsfrågor.

På sjukvårdsområdet väljer Annika Strandhäll att också behålla de politiskt sakkunniga från Gabriel Wikströms stab. En av dem är Morgan Eklund som har varit politiskt sakkunnig för merparten av sjukvårdsfrågorna.

– Jag ser väldigt mycket fram emot att jobba tillsammans med Annika Strandhäll med sjukvårdsfrågorna. Det är intressanta, viktiga och spännande frågor, säger Morgan Eklund.

Han berättar att den exakta ansvarsfördelningen mellan de politiskt sakkunniga hos Annika Strandhäll ännu inte är helt klar.

Även Lina Glans som hos Gabriel Wikström var politiskt sakkunnig för psykiatri, folkhälsa, ANDT-frågor och tandvård blir kvar hos Annika Strandhäll. Hon är dock tjänstledig och ersätts just nu av David Hakula.

Annika Strandhäll behåller även Gabriel Wikströms pressekreterare Karin Boman Röding som ska arbeta tillsammans Victor Harju som var pressekreterare under Strandhälls tid som socialförsäkringsminister.

Relaterat material

Agneta Karlsson blir statssekreterare för Annika Strandhäll

Lättad sjukvårdsminister kastar in handduken

SAMUEL ÅSGÅRD

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev

Se fler branschtitlar från Bonnier News