Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Politik

Strejken får stöd av folkpartist

Publicerad: 25 April 2008, 14:20

Den folkpartistiska landstingspolitikern Monika Broman går i en debattartikel ut till stöd för Vårdförbundets lönekrav.


Vanligtvis brukar de politiska partierna låta bli att ta ställning i konflikter på arbetsmarknaden.

Men i dag går Monika Broman (fp), ledamot i landstingsfullmäktige i Landstinget i Östergötland, ut med en debattartikel i Östgöta Correspondenten där hon tar ställning för Vårdförbundets krav på högre löner för sina medlemmar.

Monika Broman är även distriktssköterska och hon skriver sitt inlägg både som politiker och sjuksköterska. ”Som distriktssköterska och tillika politiskt aktiv i folkpartiet är min uppfattning att de flesta sjuksköterskor i landstinget är klart underbetalda”, skriver hon.

Vidare skriver Monika Broman att hon som politiskt aktiv inte bör lägga sig i hur arbetsmarknadens parter sköter förhandlingarna men att ”det är svårt att bara stillasittande titta på hur sjuksköterskornas löneutveckling halkar efter och blir allt sämre gentemot jämförbara grupper på arbetsmarknaden”.

Till Sveriges Radio Östergötland säger dock Monika Broman att hennes debattinlägg inte ska tolkas som att hon uttalar sig i sin roll som politiker.

– Man kan ju uppfatta det som att jag uttalar mig som politiker men det hävdar jag å det bestämdaste att jag inte gör. Jag är bara politiker när jag sitter i sammanträden. Eftersom jag är fritidspolitiker så sysslar jag inte med det här på heltid, säger hon.

Läs Monika Bromans inlägg på Östgöta Correspondentens hemsida

Följ Dagens Medicins bevakning av Vårdförbundets lönestrid. Klicka här.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev