Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

Svenonius till partiledningen

Publicerad: 26 oktober 2017, 14:26

Finanslandstingsrådet i Stockholm Irene Svenonius är en av tio personer som ingår i Moderaternas nya partiledning.

Foto: Emilia Öije Bergqvist

Moderaternas finanslandstingsråd i Stockholm Irene Svenonius tar plats i den nyvalde partiledaren Ulf Kristerssons partiledning.


Bland de tio personer som ingår i partiledningen finns förutom Ulf Kristersson också förste och andre vice ordförande i partiet, gruppledare i riksdagen, partisekreterare och representanter för partiets stab i riksdagen. Men där finns också finanslandstingsrådet i Stockholms läns landsting Irene Svenonius och Anna Tenje, kommunstyrelsens ordförande i Växjö.

– När vi bygger vårt nya lag är det viktigt att få med en bredd av erfarenheter. Riksdagsarbetet är viktigt, men jag vill också ha med personer som leder riktiga verksamheter, kommuner och landsting, och som kan bidra med sin kunskap och erfarenhet, säger Ulf Kristersson i ett internt meddelande som skickades ut inom Moderaterna på torsdagen.

Ett beslut som välkomnas av Irene Svenonius.

– Politiken är större än riksdagshuset och jag är glad att Ulf lyfter fram det lokala och regionala perspektivet i större utsträckning. Min utgångspunkt är att kunna bidra med lärdomar från både min erfarenhet som stadsdirektör i Stockholm stad och finanslandstingsråd i landstinget, säger hon i ett pressmeddelande från Moderaterna i Stockholms läns landsting.

Partistyrelsen i Moderaterna beskrivs som ”den strategiska och operativa enhet som samråder mellan partistyrelsemötena”.

SAMUEL ÅSGÅRD

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev