Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

Svensk expert går till WHO

Publicerad: 21 februari 2014, 10:00

Svenska Maria Renström lämnar socialdepartementet för att arbeta med WHO:s narkotikastrategiska arbete.


Fram till nu har Maria Renström lett regeringens arbete med den samordnade alkohol-, narkotika, dopnings- och tobakspolitiken, skriver socialdepartementet i ett pressmeddelande. Hon har lång erfarenhet på området och tar med sig internationella erfarenheter.

Nu blir huvuduppdraget för WHO att jobba inför det särskilda möte om narkotika som ska hållas i FN:s generalförsamling 2016.

– Det är regeringens bedömning att FN:s narkotikakonventioner och det internationella systemet för kontroll av narkotika är mycket viktigt för att även fortsättningsvis kunna motverka narkotikamissbruk och försvara en balanserad och restriktiv narkotikapolitik, säger Maria Larsson (KD), barn- och äldreminister och ansvarigt statsråd för narkotikafrågor, i pressmeddelandet.

På 1990-talet ingick Maria Renström i den förhandlingsdelegation som försvarade det svenska alkoholmonopolet vid Sveriges inträde i EU. Hon har också arbetat vid EU-kommissionen, med ansvar för att utarbeta en alkoholstrategi som antogs av EU för att minska alkoholens skadeverkningar.

CHARLOTTA KJELLBERG

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev