söndag26 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

Sverige kan sälja skyddsutrustning till andra länder

Publicerad: 16 mars 2021, 11:56

Socialstyrelsen har fått i uppdrag att vid behov se över möjligheten att sälja eller skänka material och utrustning som kan användas i covidvården. Foto: Anna Hallams/ Bildbyrån

Socialstyrelsen och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, har fått i uppdrag av regeringen att sälja eller skänka sjukvårdsmaterial- och utrustning kopplat till covidvården till andra länder.

Ämnen i artikeln:

I korthetSocialstyrelsenMSBCovid-19

MW


Socialstyrelsen har fått i uppdrag av regeringen att vid behov bistå andra länder i EU, EES/EEA, Schweiz och Storbritannien med skyddsutrustning, medicinteknisk utrustning och annat sjukvårdsmaterial som behövs i covidvården – under förutsättning att det finns ett nationellt överskott.  

MSB ska hjälpa till att bedöma förfrågningarna från andra länder och ansvara för den operativa insatshanteringen. Socialstyrelsen och MSB kommer också att samarbeta med länsstyrelserna och andra inblandade myndigheter. 

Regeringen har beslutat att Socialstyrelsen får sälja utrustning och material för ett värde upp till 40 miljoner kronor 2021. 

 

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev