Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag15.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Politik

Tipsa oss om de verkliga makthavarna

Publicerad: 28 Mars 2018, 04:00

Christina Kennedy, Dagens Medicins chefredaktör vill veta vilka läsarna ser som de verkliga makthavarna i vården. Förra året utsågs Anders Henriksson (S), vice ordförande i SKL till vårdens mäktigaste.

Foto: Erik Simander/Simon Hastegård

Varje år listar Dagens Medicin de mest inflytelserika makthavarna i svensk sjukvård. Nu vill vi ha läsarnas hjälp att hitta de mest betydelsefulla.


Allt sedan 1996 har Dagens Medicin rankat de 100 mäktigaste inom sjukvården. I fjol toppades listan av Anders Henriksson (S), vice ordförande i Sveriges Kommuner och Landsting och ordförande i landstingsstyrelsen i Kalmar. Motiveringen var att hans långa erfarenhet gett honom en unik roll och förtroende i alla läger. Statssekreterare Agneta Karlsson och ­socialminister Annika Strandhäll (S) återfanns på and­ra respektive tredje plats.

På makt­listan återfinns bland annat politiker, tjänstemän, vårdchefer, fackförbundsrepresentanter och före­tags­ledare.

Hur den ser ut i år presenteras i juni och den här gången vill vi ha förslag från er läsare: Finns det någon du anser borde vara med och varför? Finns det nya namn som vi inte känner till?

– Vi gör detta för att utnyttja nätverket hos hela vår läsekrets; fler tänker bättre. Vi vill veta vilka ni läsare ser som de verkliga makthavarna inom sjukvården. Inte bara de som har stor formell makt utan även de som påverkar diskussionen, eller har andra makthavares öra, säger Christina Kennedy, chefredaktör.
Skicka ditt förslag och en motivering till maktlistan@dagens­medicin.se senast den 29 april.

Linda Berglund

Reporter

linda.berglund@dagensmedicin.se

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev