Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

Trump har valt hälsominister

Publicerad: 29 november 2016, 10:57

Spekulationerna om vilka som kommer att bli tillträdande amerikanske presidenten Donald Trumps ministrar fortsätter. Kirurgen Tom Price sägs vara klar som hälsominister.


Georgiapolitikern och läkaren Tom Price sägs vara Trumps val till hälsoministerposten, enligt flera medier, som hänvisar till källor inom Trumps övergångsgrupp. Price är en kirurg som varit skarpt kritisk till sjukvårdsförsäkringen Obamacare.

Donald Trump har också mött den före detta CIA-chefen och insatschefen i Irak, David Petraeus, vilket satt fart på utrikesministerspekulationerna.

"Mötte just general Petraeus – var väldigt imponerad", skriver Trump på Twitter.

Tidigare har källor inom det Republikanska partiet sagt att Trump lutar åt att nominera sin tidigare rival Mitt Romney, men mötet med Petraeus tolkas som att han kan vara ett alternativ för posten.

– Han visade en stor förståelse för de olika utmaningar som finns där ute (i världen), såväl som en del möjligheter, sade Petraeus efter mötet.

David Petraeus ledde de amerikanska styrkorna i Afghanistan och Irak. Efter ett år som spionchef avgick han, efter att han avslöjats ha en utomäktenskaplig affär. Han dömdes förra året till böter för att ha låtit kvinnan, som skulle skriva en biografi över honom, ta del av hemligstämplade papper.

TT

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev