fredag31 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

V öppnar för andra modeller än vinsttak

Publicerad: 5 december 2016, 10:40

Ulla Andersson, ekonomiskpolitisk talesperson för Vänsterpartiet.

Vänsterpartiet kan tänka sig andra modeller än ett vinsttak för att reglera vinster i välfärden. Sjukvården kan komma att undantas från ett vinsttak.

Ämnen i artikeln:

Vinster i välfärdenVårdpolitik

Det är i en intervju med Dagens Industri som Vänsterpartiets ekonomiskpolitiska talesperson Ulla Andersson ger besked i frågan om ett vinsttak. Hon säger att partiet kan tänka sig olika modeller för att begränsa vinsterna i olika sektorer av välfärden. Och att ett vinsttak inte måste vara modellen för alla sektorer. ”Så länge man följer överenskommelsen är det självklart möjligt att titta på olika modeller”, säger Ulla Andersson till Dagens Industri och syftar på överenskommelsen med regeringen i vinstfrågan.

Enligt uppgifter till Dagens Industri har regeringen försökt att övertala Vänsterpartiet att sjukvården ska undantas från det vinsttak som regeringens utredare Ilmar Reepalu har föreslagit. Socialdemokraterna sägs enligt uppgifterna vilja satsa på att enbart föreslå vinsttak i skolsektorn. Vänsterpartiets besked är att det nu är upp till regeringen att föreslå andra lösningar än ett vinsttak innan partiet tar ställning till om de kan tänka sig att gå med på dessa lösningar.

Relaterat material

Reepalu föreslår 7 procents vinsttak – Alliansen säger nej

SAMUEL ÅSGÅRD

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev