Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

Värmland + Västra Götaland = sant

Publicerad: 4 oktober 2016, 11:49

Nu tycker majoriteten i landstingsfullmäktige i Värmland att regionen ska bilda storregion med Västra Götaland.


Ämnen i artikeln:

Västra GötalandsregionenLandstinget i Värmland

Tidigare har en oenig regionstyrelse i Värmland ställt sig bakom Indelningskommitténs förslag om att Värmland ska slås samman med Västra Götaland och bilda storregion. Då röstade Socialdemokraterna och Centerpartiet ja, medan Moderaterna, Kristdemokraterna och Miljöpartiet reserverade sig mot beslutet och Vänsterpartiet avstod från att rösta.

Snart ska landstingsfullmäktige ta ställning i frågan. Och då har V anslutit sig till S och C, uppger Sveriges Radio P4 Värmland. Partierna har nu skrivit ett gemensamt förslag på remissvar till departementet, där de konstaterar att det finns en majoritet som är för förslaget.

Vänsterpartiet har tidigare förordat en sammanslagning med Svealand, men konstaterer att det alternativet inte finns på bordet.

I Värmland finns både landsting och Region Värmland. Den sistnämnda är en organisation som länets 16 kommuner och Landstinget i Värmland tillsammans har bildat för att ansvara för regional utveckling, tillväxtfrågor, kultur, folkbildning och kollektivtrafik i Värmland.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev