Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

Västerviksläkare ska vinna landstingsval åt de borgerliga

Publicerad: 21 januari 2010, 14:59

Flera av de tyngsta läkarna på Västerviks sjukhus engagerar sig i landstingspolitiken inför höstens val.


Ämnen i artikeln:

Västerviks sjukhusLandstinget i Kalmar län

Det är de borgerliga partierna i Kalmar län som försöker vinna röster genom att rekrytera läkarprofiler. Strax före jul presenterade folkpartiet Åke Aldman, chefläkare vid Västerviks sjukhus, som toppkandidat i höstens landstingsval.

– Jag har hunnit skaffa mig mycket erfarenhet sedan jag började att arbeta i Västervik. Detta är en bra chans att få utnyttja min erfarenhet och kunskap i politiska sammanhang. Jag har också haft fackligt arbete som jag tror kan komma till nytta i min nya roll som politiker, säger Åke Aldman till Västerviks-Tidningen.

På kristdemokraternas valsedel ser två andra chefer från sjukhuset ut att hamna i topp. Det är Kerstin Lahi, verksamhetschef för ögonkliniken, och Björn Sinnerstad, verksamhetschef för medicinkliniken.

– Jag har jobbat så länge att jag har en känsla för det här sjukhuset, och vet att det är effektivt och har en utvecklingspotential, säger Kerstin Lahi till Västerviks-Tidningen.

Läkaren Björn Guding, tidigare chef för akutmottagningen, kan också vara på väg in i politiken. Enligt Västerviks-Tidningen diskuteras hans namn inom moderaterna.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev