Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

VG-sjukhus går mot halvmiljardförlust

Publicerad: 9 november 2015, 13:56

Trots en extrasatsning om 750 miljoner kronor ser det ut att bli mörkröda siffror för sjukhusen i Västra Götalandsregionen.


Ämnen i artikeln:

Västra Götalandsregionen

Som Dagens Medicin tidigare rapporterat aviserade den styrande blågröna femklövern för ett år sedan en ökad satsning på regionens sjukhus, finansierad genom en skattehöjning.

Trots de extra 750 miljoner kronorna fortsätter dock sjukhusens underskott att växa och ser enligt den senaste prognosen ut landa på 526 miljoner kronor, rapporterar Sveriges Radio P4 Skaraborg.

Socialdemokraterna är kritiska och anser att den styrande majoriteten måste ta ansvar. Regionstyrelsens ordförande Johnny Magnusson (M) svarar, enligt radion, att ett åtgärdsprogram för att få en budget i balans är på väg.

Att kostnaderna ändå fortsatt att öka ska, enligt honom, bero på större personalkostnader, framför allt ökad övertid bland sjuksköterskor och undersköterskor.

– Man kan nog inte säga att det är brist på pengar i första hand, utan man har kanske uppfattat att man har bättre ekonomi än vad man egentligen haft. Och därmed inte varit lika stram vad gäller nyanställningar, säger Johnny Magnusson till radion.

Relaterat material

Västra Götaland får femklöverregering

Jens Krey

Teamledare – nyheter

jens.krey@dagensmedicin.se

Ämnen i artikeln:

Västra Götalandsregionen

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev