Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag15.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Politik

VGR pausar vårdval i mödravården

Publicerad: 21 Mars 2018, 15:56

Majoriteten i Västra Götalandsregionen kommer inte att dra i gång ett vårdval i mödrahälsovården. Inte nu, men efter en eventuell valseger kommer det att införas.


Ämnen i artikeln:

Västra Götalandsregionen

Även om de tekniska lösningarna för ett vårdval inom mödrahälsovården hinner bli klara avvaktar den blågröna majoriteten. Enligt Jonas Andersson (L), ordförande i hälso- och sjukvårdsstyrelsen, är anledningen att majoriteten bedömer det som sannolikt att Socialdemokraterna skulle riva upp ett sådant beslut vid ett eventuellt maktskifte i höstens regionval.

”Vi vill varken utsätta den egna regin, de privata och de eventuellt tillkommande intressenterna för att påbörja ett omställningsarbete som sen riskerar att rivas”, skriver Jonas Andersson i ett sms till Dagens Medicin.

Om väljarna å andra sidan ger de blågröna partierna fortsatt förtroende, lovar han att de återkommer efter regionvalet för att då fatta beslut om ett införande av ett vårdval i mödrahälsovården.

”Vi välkomnar att den moderatledda majoriteten tagit sitt förnuft till fånga, åtminstone tillfälligt, och stoppat sina planer på att göra mödrahälsovården till nytt affärsområde. Mest glada är vi för regionens alla kvinnor och ofödda och nyfödda barn, som nu slipper de risker som det hade inneburit”, skriver Jim Aleberg (S), andre vice ordförande i hälso- och sjukvårdsstyrelsen, i ett pressmeddelande.

Jens Krey

Teamledare – nyheter

jens.krey@dagensmedicin.se

Ämnen i artikeln:

Västra Götalandsregionen

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev