tisdag31 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

Ytterligare en nätläkare flyttar till Sörmland

Publicerad: 5 augusti 2019, 10:34

Daniel Persson är innovationschef hos Min Doktor.

Foto: Min Doktor / Thinkstock

Min Doktor är den senaste av nätläkarna att flytta till Region Sörmland – och slopa patientavgiften.

Ämnen i artikeln:

Min DoktorRegion Sörmland

Annika Carpman

annika.carpman@dagensmedicin.se


Sedan i fredags är alla besök hos Min Doktor avgiftsfria för patienter. Det meddelar nätläkaren i ett pressmeddelande och skriver att bolaget i juli köpte en vårdcentral i Nyköping.

– I dag varierar patientavgifterna mellan noll och 300 kronor beroende på i vilken region du bor. Eftersom detta inte ändrats ser vi inget annat alternativ än att flytta de digitala besöken till Sörmland, där våra konkurrenter redan befinner sig, säger Daniel Persson, innovationschef Min Doktor, i pressmeddelandet.

Bolaget hade tidigare basen i Region Jönköping.

Region Sörmland har länge haft central roll i debatten kring de digitala vårdgivarna. I slutet av 2017 köpte Doktor.se en vårdcentral i Vingåker och den digitala vården blev då ”avgiftsfri” då Sörmland inte hade någon patientavgift i primärvården. I februari i år stod det klart att även Kry etablerar sig i regionen, som nu infört patientavgiften för digitala läkarbesök.

Från den 1 juli ligger den på 100 kronor för videobesök i Sörmland. För chatt, som är Min Doktors primära kanal för kommunikation med patienter, är avgiften fortfarande noll kronor.

Ett vanligt telefonsamtal räknas inte som besök och är därmed avgiftsfri. Chatt och sms likställs med detta och är därmed också avgiftsfritt, skriver regionen på sin webbplats.

100 kronor är den av Sveriges Kommuner och Landsting lägsta rekommenderade patientavgiften för digitala vårdbesök. Regionerna kan själva besluta om en högre avgift.

Min Doktor slopar även patientavgiften för besök hos bolagets fysiska mottagningar.

Relaterat material

Sörmland föreslås införa avgift för digitala läkarbesök

Allmänläkare till hårt angrepp mot nätläkarersättning

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev