tisdag28 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Vårdutveckling

David slår Goliat i operationssalen

Publicerad: 4 maj 2022, 04:00

”Operationsavdelningar med en mindre komplex verksamhet och som har planerad verksamhet på dagtid har en högre produktivitet och i pilotprojektet ligger de ungefär 20 procent högre än Sverigesnittet”, säger Bengt Cederlund, registerhållare för Svenskt perioperativt register, Spor.

Foto: Getty Images

Små elektiva enheter har omkring 20 procent högre operationsproduktivitet än rikssnittet, enligt Spors pilotprojekt med 13 svenska operationsenheter. Ett fynd att tänka på när vårdskulden ska betas av.

Ämnen i artikeln:

Södertälje sjukhusBollnäs sjukhusPiteå älvdals sjukhusKarolinska universitetssjukhusetAkademiska sjukhusetRegion DalarnaRegion GävleborgRegion Jönköpings länAkutsjukvård

JK


– Operationer är några av de dyraste verksamheterna i sjukvården och att få ett bra utnyttjande av dem är jätteviktigt. Ur ett samhällsekonomiskt perspektiv, men även för våra köer, säger

Vill du läsa mer?

Starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll
Nyhetstidningen direkt i brevlådan, 34 nr per år
Överblick, fördjupning och snabb uppdatering om svensk hälso- och sjukvård

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 3 195 kr ex. moms (ord. pris 3 995 kr ex. moms) får du tillgång till allt vårt digitala material och vårt magasin. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har under den perioden möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev