Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Vårdutveckling

Region skickar brev till ovaccinerade

Publicerad: 14 september 2021, 08:20

Alla över 16 år som är folkbokförda i Kalmar län och som inte finns med i regionens vaccinationsregister, omkring 30 000 personer, kommer inom kort att få breven med information om hur man blir vaccinerad.

Foto: Getty Images

För att få fler att vaccinera sig mot covid-19 kommer Region Kalmar att skicka brev direkt adresserade till ovaccinerade.

Ämnen i artikeln:

SKRCovidvaccinRegion Kalmar länRegion KronobergCovid-19

T


Alla över 16 år som är folkbokförda i Kalmar län och som inte finns med i regionens vaccinationsregister, omkring 30 000 personer, kommer inom kort att få breven med information om hur man blir vaccinerad, rapporterar SVT Nyheter Småland.

– Vi har ännu inte tagit ställning till om vi ska erbjuda tider eller om vi bara ska erbjuda drop in, säger regionens vaccinationssamordnare Marie Ragnarsson till SVT.

Läs också: Fotboll och Gud ska locka till vaccination

Det har tidigare varit oklart huruvida regionerna skulle kunna använda sina egna vaccinationsregister för att ta kontakt med ovaccinerade invånare, men i slutet av förra veckan gav jurister på Sveriges Kommuner och Regioner, SKR,  klartecken att uppgifterna kan användas i vaccinationskampanjen.

Grannregionen Kronoberg kommer i nuläget inte att utnyttja den möjligheten.

– Vi börjar nu med att använda data vi fick från Folkhälsomyndigheten där man snarare har utpekade bostadsområden där vi kommer att göra riktade utskick, säger Lena Andersson Nazzal, vaccinsamordnare i Kronoberg, till SVT.

Kommentarer

Arbetar du i sjukvården och vill kommentera texten utifrån din yrkesroll?

Klicka här! 

Kommentarer publiceras efter granskning.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev